2

 

Poletni in zimski campusi

na Rogli, v Piranu in Strunjanu, v Amsterdamu in Manchestru

Uvodna beseda: 

Moto vsega, kar počnemo je: »Z ustvarjalnimi pristopi ponuditi najboljše za nogometaše!«

Svoje poslanstvo jemljemo zelo odgovorno, zato si ne prizadevamo biti všečni.

Glavni namen campusov, ki predstavljajo del AKADEMIJE, je predstavitev našega načina dela in celostnega pristopa. Na naših campusih se mladi nogometaši uvajajo v reprezentančni način izvajanja programa ter tako dobijo zelo dobro popotnico za njihov nogometni in življenjski razvoj!
Vsak campus je vsebinska nadgradnja prejšnjega ter tako našim udeležencem omogoča stalen razvoj in napredek.

Na naših campusih poudarjamo dolgoročno individualno delo z mladim nogometašem v smislu postopnega razvoja in sistematične nadgradnje nogometnih veščin na ustvarjalne načine – prilagojeno otrokovemu znanju in starosti.

Program oz. aktivnosti, ki jih izvajamo v času campusa so skrbno načrtovane s ciljem, da bi mladi nogometaši in starši dobili celovito sliko in informacije o tem, kaj vse je potrebno za skladen in kakovosten nogometni psihofizični razvoj. Veliko udeležencev naših campusov se s ciljem optimalnejšega razvoja in napredka odloči tudi za INDIVIDUALNO TRENIRANJE.

Celoten team, ki dela z mladimi nogometaši ima v ospredju eno samo stvar – narediti vse, kar je v naši moči, da bi mladim zagotovili kar najboljše pogoje za njihov optimalni celostni razvoj.

 

Termini campusov in predstavitev našega načina dela:

POLETNI IN ZIMSKI CAMPUSI: »POSTANI NOGOMETNI AS!« IN »ZAKLENI VRATA!«
Tradicionalno organiziramo letno dva poletna campusa na Rogli in enega do dva zimska nogometna campusa v Piranu; če je dovolj interesentov pa izpeljemo še gostovanje v tujini: v Manchestru - sodelovanje z FC Manchester City Youth Academy in v Amsterdamu - Ajax Summer Camps and Clinics.
Da bi lahko zagotovili vrhunski nivo dela ter individualni pristop, delamo z manjšimi skupinami, običajno 25 do največ 40 udeležencev. Le-te nato razdelimo po starostnih skupinah ter nivoju znanja posameznega udeleženca.
Praksa akademije je pokazala, da je druženje nogometašev različnih starosti zelo učinkovito, saj je vsebina treninga prilagojena starostnim skupinam, fantje pa se znajo ob prostih aktivnostih povezovati, sodelovati in zabavati.

Z namenom dolgoročnega sodelovanja z nogometašem in starši vsi udeleženci naših campusov opravijo teste motoričnih in nogometnih sposobnosti – tako lahko tudi preko rezultatov testiranja spremljamo in usmerjamo njihov razvoj in napredek.

Odprti smo za izmenjavo znanj z drugimi nogometnimi strokovnjaki ~ tako je npr. naš stalni gostujoči trener, zamejski Slovenec DARIO FRANDOLIČ, specialist za Coerverjevo metodo (izg. kuverjevo metodo), ki dalje razvija znanja svojega velikega vzornika, sedaj žal že pokojnega, nizozemskega nogometnega strokovnjaka Wiel-a Coerver-ja (izg. Fil-a Kuver-ja).

Na našem poletnem campusu na Rogli, l. 2010 smo gostili še enega strokovnjaka za Coervejevo metodo in Total Soccer Method, Roger-ja Bongaerts-a z Nizozemske.

Doslej smo izvedli skupno 23 campusov, ki se jih je udeležilo okrog 500 udeležencev.

View the embedded image gallery online at:
https://nogometas.si/campusi#sigFreeId7c3f6362ea